Un apreitiv cu care va ve-ti uimi familia si prietenii, este foarte gustos si usor de preparat.
Ingrediente:
3 fire de praz
150 g branza proaspata de vaci
100 g sunca
patrunjel verde tocat
marar verde tocat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Puneti intr-o oala apa cu sare sa fiarba.
Taiati radacina si partea verde cu frunze de la praz.
Cand a inceput apa sa fiarba puneti prazul in apa si lasati la blansat 3 minute.
Intre timp pregatiti un vas cu apa rece si cuburi de gheata.
Scoateti prazul cu o paleta direct in apa cu gheata.
Lasati-l sa se raceasca apoi uscati prazul pe prosop de bucatarie.
Cu un cutit foarte ascutit taiati cilindri din praz de circa 5 cm lungime apoi tot cu mare grija scoateti mijlocul prazului, cilindru cu cilindru cu ajutorul degetelor.
Puneti branza, patrunjelul, mararul tocat marunt si sunca taiata cubulete mici intr-un bol asezonati cu sare si piper apoi amestecati bine pana cand obtineti o crema.
Luati cate un cilindru de praz si umpleti-l cu pasta de branza apoi asezati cilindri pe platou si decoratii cu frunze de patrunjel verde si marar.