Chec cu piersici, afine si iaurt

1830
SHARE
loading...

chec-cu-piersica-afine-si-iaurt
Azi vreau sa va prezint o reteta pe care familia mea o indrageste foarte mult, nu stiu daca denumirea de chec este potrivita dar noi asa ii spunem. Prepar aceasta reteta de foarte mult timp cu diferite forme si fructe in functie de sezon, vara cu piersici, caise, fructe de padure, prune si multe altele, iar iarna cu citrice, mere etc..

Ingrediente:
150 g faina
1 lingurite praf de copt
60 g unt
150 g zahar
2 oua
1 esenta de vanilie
150 g iaurt gros
2 piersici
1 cana de afine

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 de grade si tapetati o tava cu hartie de copt, forma dupa preferinta.

Intr-un bol mixati ouale cu zaharul pana cand devin spumoase. Separat amestecati faina cu praful de copt si un pic de sare.

Dupa ce ouale s-au spumat si si-au dublat volumul adaugati untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si iaurtul gros. Mixati 1 minute astfel incat toate ingredientele sa se combine.

Cerneti faina cu praful de copt direct in compozitia cu ou si amestecati bine pana cand s-a omogenizat.

Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Spalati si feliati piersicile apoi dati-le prin faina. Spalati si afinele apoi presaratile in tava, asezati feliile de piersica in tava dupa placul dumneavoastra.

Bagati tava in cuptor pentru 20 de minute sau pana cand trece testul cu scobitorarea si a capatat o culoare maro aurie.

Dupa ce s-a copt chec-ul lasati-l sa se raceaca complet inainte de al felia. Puteti sa pudrati chec-ul cu zahar pudra si scortisoara.

loading...