O reteta delicioasa perfecta pentru un mic dejun in familie in vacanta sau un concediu.
Ingrediente:
5 oua
100 ml lapte
1/2 ardei kapia
1 lingurita cimbru
150 g legume mexicane
180 g branza
1 ceapa mica alba
1 ceapa rosie
50 ml ulei
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Curatati legumele si tocati-le marunt, in afara de ceapa rosie pe aceasta o taiati rondele, apoi puneti uleiul intr-o tigaie la incins. Cand s-a incins uleiul adaugati ardeiul si ceapa tocate marunt.
Caliti pana cand ceapa devine usor trensparnata. Adaugati legumele mexicane si sotati bine pana cand acestea s-au gatit.
Separt intr-un bol bateti ouale cu laptele si putina sare.
Dupa ce s-au sotat bine legumele adaugati-le la oule batate si amestecati usor. Ungeti o forma de tarte cu unt apoi turnati mixtul de legume si ou in aceasta.
Asezati cepa rosie taiata rondele peste ou dupa care presarati cimbru uscat deasupra si cateva crengute de cimbru proaspat.
Bagati tigaia sau tava in cuptor si coaceti timp de 25 de minute. Inainte cu 5 minute sa fie gata scoateti tava si presarati branza rasa sau cascaval peste frittata apoi bagati iar tava in cuptor pentru timpul ramas.