[adsense float=’left’]Fasole batuta
Ingrediente:
800 g fasole alba
200 ml ulei
800 g ceapa
50 g usturoi sau o capatana de usturoi
sare dupa gust
Mod de preparare:
Fasolea se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece cca. 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie felii pestisori. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare, se adauga putina apa fiarta sau supa de legume, se lasa 10 min. sa infuzeze apoi se strecoara. Fasolea se fierbe in apa, aceasta se schimba de 4 ori. Dupa primele clocote se schimba apa, inlocuind-o cu apa clocotita in care s-a introdus sare si se continua fierberea. Dupa ce fasolea a fiert, se scurge de apa, se lasa la racit si se toaca cu masina de tocat carne sau se fruleaza cu robotul de bucatarie, obtinandu-se astfel o pasta. Se adauga mujdeiul de usturoi, 100 g. ulei si se continua baterea pana la omogenizare. Ceapa se prajeste in ulei pana ce capata o culoare galben auriu.
Fasolea batuta se toarna in farfurie sau pe un platou si se orneaza cu ceapa prajita. Se serveste rece cu paine prajita.