[adsense float=’left’]O adevarata desfatare a papilelor gustative, acesti ardeii in bulion sunt atat de gustosi, iamiiiii! Eu ii folosesc si la sosuri cat si ca salata de ardei dar mai adauga un catel de usturoi cand ii scot din borcan.
Ingrediente:
3 kg Ardei gras
3 kg rosii
4 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se spala ardeii se curata de seminte si de cotor, se feliaza julien dar mai late 2 cm felia. Se pune o oala de apa cu sare la fiert cand a dat in clocot se pun ardeii taiati in apa se lasa 1 minut sa se opareasca apoi se scot intr-un bol cu apa rece. Rosiile se spala se taie in 4 si se dau prin masina de facut bulion sau prin storcatorul de fructe. Se pune bulionul la fiert cu zaharul.
Ardeii se scot din apa rece si se scurg putin apoi se aseaza in borcane. Cand bulionul a da in clocot de 2 -3 ori se ia de pe foc si se adauga fierbinte peste ardeii din borcan. Imediat se leaga borcanele sau se pun capacele. Borcanele sigilate se pun la fiert in apa calda timp de 50 minute o singura data.