O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Internationale

Chiftelute de pui in sos asiatic cu orez si salata de legume

chiftelute-de-pui-in-sos-asiatic-cu-orez-si-salata-de-legume
O reteta super gustoasa in stil asiatic cu orez si salata de legume pe care o intalniti im marile restaurante cu stele micheline. Ce este foarte interesant la aceasta reteta este metoda de preparare a chifetlutelor. Merita sa incercati macar odata aceasta reteta. Sincer isi merita renumele si pretul per portie, dar daca o pregatiti voi este si mai gustoasa iar pretul este mult mult mai mic.

Ingrediente:
Pentru orez:

2 cani de orez jasmine sau orice alt orez cu bobul lung
Apa
1 1/2 linguri de ulei de cocos (daca nu aveti ulei de cocos adaugati ulei vegetal + 1 lingura de nuca de cocos)
1/4 lingurita sare

Pentru chiftelute:
900 g carne de pui
30 g amidon de porunb
1 1/2 lingura ulei
2 linguri sos de peste
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingura praf de copt
1/2 lingurita piper
1 cana apa rece cu gheata
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1/2 lngurita ghimbir ras

Pentru sosul asiatic
sucul de la 1 1/2 lamaie
1 1/2 linguri sos de peste
1 1/2 lingura sos de soia
1 1/2 lingura zahar
3 linguri ulei
1 1/2 lingurita turmeric
2 catei usturoi zdrobiti
1/2 ceapa mica rasa
3/4 lingurita chily pudra
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper

pentru salata:
1 mango potional taiat julien
2 morcovi mici taiat julien
1 castrevete taiat julien
2 cepe rosii mici taiate solzisori fini
1 ardei iute rosu
1 legatura mica de patrunjel verde
2 linguri de alune
4 linguri zeama de lamaie
1 lingura zahar
1 lingura sos de peste
sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Puneti orezul la fiert in 5 cani de apa cu sare si un pic de ulei. Lasati sa fiarba pana cand orezul a absorbit toata apa.

Mai inati pregatiti chifetlele astfel:
Puneti carnea tocata intr-un castron adaugati celelalte ingrediente in afara de apa. Amestecati bine apoi cand toate ingredientele s-au combinat adaugati cate un pic de apa si amestectai continuu. In timp ce amestectai veti vedea cum carnea absoarbe apa. Nu este neaparat sa adaugati toata apa doar atat cat sa ontineti o pasta pe care o puteti modela. Acoperiti carnea cu o folie si lasati-o in congelator pentru 1 ora.

Puneti o oala cu apa lafiert cu un pic de sare. Dupa ce a stat carnea in congelator o scoatem si cu o lungura luam din pasta si modelam chiftelele. Cand apa a dat in clocot dati focul la mic sau chiar opriti-l daca fierbe tare. Puneti cateva chifetele in apa fierbine apoi porniti iar focil daca l-ati stins. Tot ceea ce vrem sa obtinem este o apa foarte fierbine care fierbe foarte incet sa nu se sparga chiftelele.
Carnea ramasa bagati-o in frigider pana cand se gateste prima tura de chiftelute.
Dupa ce chifetlele sunt in apa care fierbe foarte incet lasati-le sa stea 7-8 minute apoi cu o spumiera scatati-le intr-un castron cu apa cu gheata. Timpul de fierbere este in functie de cat de mari sau mici faceti chifetlele. Rupeti o chifeta sa vedeti daca sunt fierte.

Aduceti apa iar la punctul de fierbere si pregatiti celelalte chifetele. procedati la fel.

Intr-o tigaie adaugati toate ingredientele pentru sos apoi adaugati chiftelele, puneti tigaia pe foc mediu si lasati sa fiarba pana cand sosul se evapora si chifetelele pring culoare.

Salata o preparam astfel:
Spalam si curatam mangoul apoi il taie julien, la fel procedam si cu castrevetele si morcovul. Ceapa o taie solzisori. Puneti toate legumele intr-un bol alaturi de restul de ingrediente, amestectai bine.

Puneti orezul in boluri apoi puneti peste el chifetlutele cu putin sos apoi peste chifetlute salata.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.