O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Alvita

Nuga alba 2
Alvita este o varianta de nuga. Aceasta reteta este foarte veche, o am de la o matusa.

Iata ingredientele si modul de preparare:

1.5 pahare zahar
1 pahar miere
5 albusuri
1 lamaie
o portocala
150 g nuci sau alune
2 foi de napolitana din comert

Mod de preparare
Se toarna mierea si putina apa peste zahar intr-o cratita.
Se pune pe foc potrivit si se amesteca pana se topeste tot zaharul. Se bat albusurile spuma apoi se adauga la zaharul topit, se continua baterea pe foc pana se ingroase. Se adauga nucile taiate sau alunele sfarmate mare, zeama de lamiae, coaja de la portocala si se rastoarna pe o foaie de napolitana. Se intinde repede cu un cutit in mod egal pe toata suprafata, se aseaza a doua foaie peste care se aseaza o tava mai grea. Se taie bucati cand inca este calduta.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.