O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete culinare

Ciorba de fasole boabe

ciorba-de-fasole-boabe
Aceasta ciorba este preferata fetitei mele mai mici, ii spune “Ciorba de puiuti”. Azi va voi prezenta o varianta simpla a acestei Ciorbe si cateva sfaturi daca vreti s-a o preparati in stil mediteranean. Am sa impart ingredientele in doua parti pentru ciorba simpla romaneasca si condimentele de care aveti nevoie pentru a o transforma in ciorba de fasole in stil mediteraneean.

Ingrediente:
250 g bacon
2 linguri de unt
1 praz
2 tulpini de telina
1 cutie de rosii cubulete
2 cuburi de maggie de legume
2 linguri de pasta de rosii
500 g fasole boabe
Patrunjel verde
2 frunze de dafin
1 morcov mare sau 2 medii
1 ardei kapia mediu
1 ceapa

pentru influentele mediteraneene:

o mana de frunze de oregano proaspat sau 1 lingurita uscat
cateva fire de busuioc

Mod de preparare:

Taiatin baconul in cubulete, curatati legumele apoi tocatile astfel: prezul se taie in 2 pe lungime se spala bine apoi se toaca marunt, morcovii rondele sau cubulete, telina, ardeiul si ceapa o tocam marunt.

Puneti fasolea spalata in apa la fiert daca folositi fasole boabe proaspata, daca folositi fasole uscata o puneti la inmuiata cu o seara inainte sau cu cel putin 3 ore inainte de a o pregati.

Puneti fasolea la fiert in apa simpla, iar separat mai puneti o oala cu apa la fiert pentru schimbul de apa. Cand a inceput sa dea inclocot fasolea lasati-o 5 minute dupa care aruncati apa si puneti din apa care fierbe separat, lasti sa fiarba 10 minute apoi schimbati iar apa. Procedati astfel de 3 ori la fasolea boabe proaspata si de 4-5 ori la cea uscata.

Dupa ce a fiert fasolea puneti intr-o oala untul la topit apoi adaugati baconul cubulete si prajiti-l bine. Cand s-a rumenit adaugati morcovul si ardeiul tocat marunt, caliti 2-3 minute apoi adaugati ceapa, prazul, telina, frunzele de dafin si mai caliti 5 minute amestecand des.

Turnati 2 l de apa peste legume si lasati sa fiarba, cand au fiert legumele adaugati fasolea, rosiile cubulete, cuburiele de maggie sau knnor, bulionul sare si piper, mai lasati sa fiarba 10 minute dupa care adaugati partunjelul tocat marunt apoi opriti focul si acoperiti oala pentru 10 minute.

Daca vreti sa ii dati tente mediteraneene adaugati frunzele de oregano si cele de busuioc odata cu patrunjeleul verde, amestecati bine si acoperiti oala cu un capac pentru 10-15 minute.
Daca vi se pare ca supa este prea deasa maia daugati apa.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.