Aceasta crema este perfecta pentru a decora torturi, briose si alte dulciuri care trebuie sa-si mentina forma si gustul sa fie delicios. Aceasta crema este testata pe cu cei mai aspri juratii, o clasa intreaga de copii.
Ingrediente:
250 g unt
500 g zahar pudra cernut
1 esenta de vanilie
130 g ciocolata alba
o ciupitura de sare
2-3 linguri lapte
Mod de preparare:
Puneti untul care este la temperatura camerei intr-un bol si mixati cu mixerul 2 minute apoi adaugati treptat zaharul pudra. Dupa ce ati adaugati tot zaharul, compozitia va fi destul de tare, adaugati esenta de vanilie si batati in continuare. Daca este tot foarte tare adaugati 1 lingurita de lapte.
Topiti ciocolata taiata marunt in cuptorul cu microunde sau pe aburi. Amestecati bine ciocolata sa fie topita complet apoi lasati-o sa stea 2-3 minute dupa care o adaugati in crema de unt. Bateti la viteza mica pana cand se incorporeaza toata ciocolata in unt si crema devine omogena.
Daca vi se pare ca este prea tare crema adauagati o lingura de lapte iar daca este prea moale adaugati putin zahar pudra.
Lasati crema la frigider 10-15 minute inainte de a orna torturile sau briosele.
In momentul folosiri crema trebuie sa fie potrivit de moale.
Aceasta crema se poate prepara si cu ciocolata neagra sau cu lapte.