In acesti biscuiti veti gasi o multitudine de gusturi si texturi, sunt o bunatate si se pastreaza timp indelungat.
Ingrediente:
1 ou
150 g unt
150 g zahar
1 esenta de vanilie
250 g faina
200 g fulgi de ovaz
1 lingurita praf de copt
un pic de sare
150 g chipsuri de ciocolata sau ciocolata taiata cubulete
100 g nuca de cocos
50 g alune zdrobite grozier
Mod de preparare:
Puneti in bolul unui mixer untul si zaharul, spumati 2-3 minute apoi adaugati oul si vanilia, continuati sa bateti compozitia pana cand se omogenizeaza dupa care adaugati faina, praful de copt, sarea si restul de ingrediente. Amestecati bine apana cand se incorporeaza toate ingredientele. Puneti compozitia pe o folie alimentara si rulati-o ca si un salam. Bagati aluatul la frigider pentru 30-40 de minute.
Perincalziti cuptorul la 180 de grade, apoi tapetati o tava cu hartie de copt.
Dupa ce a stat aluatul in frigider si s-a intarit il scoatem din folie si taiem cu un cutit felii din aluat aproximativ de aceiasi marime cam 1 cm grosime. Lasati loc intre biscuiti deoarece acestia vor creste.
Puneti biscuitii pe tava tapetata cu faina apoi coacetii aproximativ 10-12 minute sau pana cand se rumenesc usor pe margini.
Lasati biscuitii sa se raceasca apoi depozitatii intr-un recipient uscat inchis la culoare. Astfel se pastreaza o luna de zile. Daca ii bagati in congelator se poat pastra pana la 6 luni. Puteti congela aluatul si astfel sa preparati biscuiti calzi oricand doriti.