[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru prajiturele:
2/3 ceasca de zahar granulat
1/2 cana de unt nesarat, la temperatura camerei
2 Oua
2 lingurite de praf de copt
1 varf de lingurita de sare
1-1/2 cesca faina
1/2 cana de lapte
1 lingura de pasta de vanilie sau esenta
Pentru umplutura:
3/4 cani de lapte
1-1/2 linguri de faina
2 linguri de zahar tos
1 galbenus de ou
1 plic de Vanillina
Un pic de sare
Pentru Ganache sau glazura:
200 g ciocolata
1/3 ceasca de smantana
1 lingurita de unt, la temperatura camerei
1/8 lingurita de sare
Mod de preparare:
Crema
Adauga toate ingredientele intr- o cratita mare si amestecati-le pe toate impreuna.
Puneti amestecul pentru crema la foc mediu amestecand tot timpul pana cand crema se ingroasa. Crema astfel obtinuta se strecoara printr-o sita fina intr-un castron, se acopera crema cu o folie de plastic ( asigurati-va ca folia de plastic atinge crema ) apoi bagati crema in frigider.
Prajiturelele le facem astfel:
Se incalzeste cuptorul la 250 de grade, unge-ti o tava cu forma pentru briose cu ulei.
Intr-un castron mic se amesteca impreuna faina, sarea si praful de copt.
Intr-un castron mixam untul cu zaharul pana devine spumos apoi adaugam vanilia si cate un ou pe rand. Cand am incorporat toate ouale adaugam smantana si mai mixam un pic, apoi adaugam faina cu sarea si praful de copt si cate un strop de lapte. Nu mixati mult.
Se pune aluatul obtinut in formele de briose, dar sa nu fie pline ci de treisferturi, dati la cuptor pentru 18-20 minute apoi le scoateti si le lasati sa se raceasca.
Cum preparam ganache:
Se incalzeste smantana pana aproape fierbe apoi se toarna peste ciocolata taiata marunt. Se amesteca usor pana se topeste toata ciocolata apoi adaugati untul si amstecati bine.
Cand s-au racit prajiturelele scoateți hartia , daca ati folosit, apoi taiati-le pe orizontala umpleti cu o lingurita de crema apoi puneti cealalta parte de prajitura si turnati cu o lingura ganache sau glazura. Si gata pot fi mancate, iamiiiiii!!!!