Este preparatul perfect deoarece se prepara din pilaful, risotoul sau orice orez fiert ramas de la alte preparate. Eu de obicei prepar aceste crochete a doua zi din risotoul ramas si tinut la frigider. Fetelor mele le plac foarte mult.
Ingrediente:
400 g orez gata fiert sau ramas de pa risoto, pilaf
100 g sunca
2 oua
100 g cascaval
sare si piper dupa gust
pesmet
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Daca aveti orez ramas de la pilaf sau risoto atunci nu mai trebuie sa fierbeti separat orezul. Insa daca nu aveti orez gata fiert, puneti o cana de orez si 3 cani de apa la fiert, adaugati in apa un cub de supa de legume, sare si piper. Dupa ce orezul a absorbit toata apa, opriti focul acoperiti oala cu un capac si lasati sa stea asa 30 de minute.
Cand este gata fiert orezul adaugati 50 g unt, amestecati bine pana cand se topeste untul. Intindeti orezul pe o tava sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit se pune in frigider pentru 1 ora.
In timp ce orezul sta in frigider taiati in cubulete sunca si cascavalul.
Scoateti orezul din frigider, umeziti-va mainile, luati o lingura de orez si apalatizati-l in mana pana cand obtineti o miniplacintica. Puneti in mijloc 2 cuburi de sunca si 2 de cascaval, acoperiti sunca si cascavalul cu marginile de orez astfel incat sa se inchida toate partile si sa obtineti o suprafata neteda de orez.
Puneti crochetele pe un platou uns cu putin ulei. Dupa ce ati terminat toate crochetele bagati tava in frigider pentru inca o ora.
In timp e crochetele sunt in frigider pregatim ouale, le spargem intr-un bol si le batem cu o furculita. Puneti pestemtul intr-o fafurie adanca sau intr-un castron mai mare in care se pot rula crochetele usor.
Scoateti din frigider crochetele bagati-le in ou apoi in pesmet. Puneti ulei intr-o craticioara mai adanca si lasati-l sa se incinga foarte bine, apoi puneti crochetele in ulei si prajiti-le pana cand capata o culoare maro auriu.
Scoateti crochetele pe un platou pe care ati pus in prealabil proasoape de hartie ca sa absoarba uleiul in exces.