Acest tort este o delicatese, mai ales pentru cei care iubesc ciocolata si cafeaua. Cand am gustat prima data din acest super delicios tort a fost o magie. Gusturile se imbina atat de bine iar consistenta este variata.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru blat:
75 g alune sau nuca
200 g unt
200 g faina
200 g zahar
1 praf de copt
6 lingurite de cafea instant dizolvata in 3 linguri de apa fierbinte
6 oua
Pentru crema:
200 g unt
100 g zahar praf
300 g nutella
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade, tapetati cu hartie de copt o forma de tort.
Macinati alunele fin apoi adaugati zaharul si amestecati. Puneti untul la temperatura camerei intr-un bol de si mixati-l pana cand devine spumos adaugand cate o lingura de alune cu zahar. Mixati 3-4 minute.
Dupa ce untul a devenit spumos si am adaugat zi alunele cu zahar adaugam pe rand cate un ou si cate o lingura de faina pe care in prealabil am amestecat-o cu praful de copt. Adaugati si cafeaua si mai mixati pana cand devine compozitia omogena.
Impartiti compozitia in 2 parti egale, fiecare parete se coace separat timp de 20-25 de minute. Dupa ce ati copt blaturile lasati-le sa se raceasa complet.
Pana se racesc blaturile pregatiti crema astfel: Puneti untul intr-un bol si mixati impreuna cu zaharul pudra pana cand devine moale si foarte aerat abia atunci adaugati cate o lingura de nutella. Cand adaugati nutella adaugati cate o lingura pe rand apoi mixati pana cand se incorporeaza in un apoi adaugai iar o lingura, mixati si tot asa pana cand ati terminat toate nutella.
Dupa ce s-au racit blaturile si am preparat si crema, puneti un blat pe un platou apoi adaugati mai bine de jumatate din crema pe care o intindeti uniform apoi adaugati celalalt blat si iar crema. Nivelati crema cu o spatula apoi presarati cateva alune pisate deasupra.
Aceasta reteta o puteti trensforma si intr-o delicioasa prajitura cu crema de nutella, tot ce trebuie sa faceti este sa coaceti blaturile intr-o tava patreta sau dreptunghiulara si sa impleti prajitura la fel ca si tortul.