Vreau sa va prezint un sandvis pe care l-am gustat la nasa mea acum doua zile, cand mi-a spus ce contine am fost mirata de combinatia dintre ciuperci si spanac, nu am mai mancat niciodata si sincer nici nu credeam ca este asa de delicioasa. Am reprodus reteta cu mici modificari iar acum v-o impartasesc si voua.
Ingrediente pentru 4 sandvisuri:
8 feli de paine toast de secara sau greham
500 g spanac
500 g ciuperci proaspate
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
150 g cascaval
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Spanacul si ciupercile se curata si se spala. Ciupercile le taiem felii. Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei si o lasam pe foc mediu sa se incinga.
Cand s-a incins adaugam 1 catel de usturoi zdrobit si calim 30 de secunde dupoa care adaugam spanacul, sare si piper dupa care amestecam putin apoi punem un capac peste tigaie.
Lasam tigaia acoperita pana cand spanacul isi elibereaza tot lichidul. Ridicam capacul si lasam tigaia pe foc mare pana cand s-a evaporat tot lichidul.
Procedam la fel si cu ciupercile. Dupa ce am preparat atat spanacul cat si cipercile si le-am lasat la racit incepem sa preparam sandvisurile astfel:
Luam 4 felii de paine toast si le punem una langa alta. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Acoperim painea cu cascaval, apoi punem un strat subtire de spanac, unul de ciuperci si peste ciuperci inca un strat de cascaval ras.
Dupa ce am pus pe toate cele 4 felii de paine straturile acoperim cu feliile de paine ramase si presam usor.
Incingem o tigaie antiaderenta, punem cate 2 sandvisuri si le prajim cate 2 minute la foc mediu mic pe ambele parti.
Cand vedem ca, cascavalul incepe sa se topeasca scoatem sandvisurile din tigaie si le punem pe un platou.
Putem servi aceste minunate sandvisuri cu salata de rosii.