Stufat de iepure la ceaun

1274
SHARE
loading...

stufat de iepure la ceaun1
Ingrediente:
1 iepure de circa 1.5-2 kg
ulei 200 ml
ceapa mica sau arpagic 1.5 kg
zahar 50 g
piper 1 lingura
sare 1 lingura
boia de ardei dulce sau picanta dupa gust
pasta de ardei
chimen 1 lingura
500 ml vin rosu
250 g pasta de rosii

Mod de preparare:

Transam iepurele in bucati. Intr-un castron amestecam toate condimentele. Punem iepurele pe o planseta si condimentam cu amestecul obtinut, apoi punem uleiul in ceaun si lasam sa se incinga bine. Punem bucatile de iepure in uleiul incins si le rumenim bine pe o parte apoi le intoarcem pentru 5 secunde si pe cealalta parte, scoatem iepurele intr-un castron. In acelasi ulei incins punem cepapa intreaga (doar curatata) la prajit si adaugam sare si zahar, lasam sa se caramelizeze bine. Cand ceapa a capatat culare maronie adaugam vinul si lasam sa dea intr-un clocot, apoi adaugam iepurele si apa atat cat sa acopere bine carnea. Adaugam condimentele ramase, pasta de rosii apoi punem un capac peste ceaun, lasam sa fiarba la foc potrivit timp de 1 ora. Dupa ce a trecut 1 ora gustati carnea sa vedeti daca se desprinde de pe os daca nu mai lasati 30 minute. Timpul de preparare depin de de cat de tanar a fost iepurele.
Cand este gata se poate servii fierbinete cu un pahar de vin rosu. Aceste este un preparat traditional grecesc, mai precis un preparat tredtional din insula Corfu.

loading...