Un preparat de sezon, sanatos si super gustos. Merge foarte bine atat pentru cina, pranz sau ca si garnitura alaturi de gratare si fripturi.
Ingrediente:
3 dovlecei medii
1 vanata
500 g rosii chery
1 lingura ulei de masline
4 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde tocat
200 g parmezan ras
cateva fire de busuioc verde
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Ungeti o tava cu ulei de masline.
Spalati dovlecei, vanata si rosiile apoi uscati-le.
Taiati doveleceii in 4 pe lungime apoi cubulete. Procedati la fel si cu vanata. Rosiile taiati-le in 2. Tocati patrunjelul si busuiocul marunt.
Puneti legumele taiate intr-un castron mai mare apoi turnati uleiul de masline peste ele si amesetcati bine.
Adaugati patrunjelul, busuiocul, usturoiul, sarea si piperul.
Amestecati bine apoi puneti legumele in tava unsa.
Bagati tava in cuptor pentru 25 de minute apoi scoateti tava din cuptor presarati parmezanul ras, amesteati legumele apoi acoperiti-o cu folie de aluminiu sau hartie de copt si mai coaceti 20 de minute sau pana cand legumele sunt coapte.
Serviti preparatul cu permezan ras deasupra sau ca si garnitura.