O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Tort snickers

tort-snickers
Dupa cum va spuneam si in alte articole, familia mea este mare fan snickers si nu numai. Azi vreau sa va prezint un tort de-a dreptul super bun. Iata de ce avem nevoie:

Ingrediente:
Pentru crusta:

300 g biscuiti
200 ml lapte
100 g unt
100 g ciocolata cu lapte

Primul strat:
250 g alune prajite nesarate
130 g unt
100 g zahar pudra
50 ml lapte

Caramelul
800 ml lapte
2 budinci de caramel
5 linguri zahar
180 g unt

Ganache de ciocolata:

150 ml frisca lichida
1-2 linguri cacao
1-2 linguri miere
100 g ciocolata

Mod de preparare:

Tapetati o forma rotunda de tort cu hartie de copt.

Puneti untul si ciocolata intr-un castron de portelan apoi bagati-l in cuptorul cu microunde sa se topeasca untul si ciocolata.

Sfaramati biscuitii cu o merdenea sau cu robotul de bucatarie. Nu trebuie sa fie pudra.

Cand s-a topit untul si ciocolata, turnatile peste buscuitii sfaramati impreuna cu laptele. Amestecati bine apoi puneti biscuitii in tava si presati bine cu o lingura. Bagati tava in figider sa se intareasca.

Pentru stratul de alune:

Macinati putin alunele cu un robot de bucatarie. Topiti untul cu zaharul si laptele la foc mediu apoi amestecati compozitia cu alunele. Turnati compozitia obtinuta peste stratul de biscuiti, mivelati apoi bagati iar tava in frigider pana cand preparati crema de caramel.

Dizolvati budincile de caramel in 200 ml lapte. Restul de lapte puneti-l intr-o cratita impreuna cu zaharul la fiert. Cand a dat in clocot adaugati budincile dizolvate si amestacati continuu.

Cand s-a ingrosat dati oala deoparte. Puneti o folie direct pe budinca ca sa nu faca pojghita si lasati budinca sa se raceasca complet.
In bolul unui mixer puneti untul la temperatura camerei si spumati-l. Cand s-a racit budinca incorporati-o in unt.

Puneti crema de caramel peste stratul de alune in tava si bagati tava iar in firgider pana cand preparati ganache-ul.

Puneti ciocolata taiata marunt, cacaoa si mierea intr-un bol apoi infierbantati frisca lichida. cand este aproape la punctul de fierbere turnati frisca fierbinte peste ciocolata.
Amestecati bine pana cand se omogenizeaza.

Turnati ganache-ul peste tort.

Bagati tava in figider si lasati sa stea cel putin 5 ore sau peste noapte.

Scoateti tortul detasand marginile tavi. Puneti tortul pe un platou si serviti.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.