[adsense float=’left’]Ingrediente:
1 ceasca de unt
1 cană de zahăr pudra
1 ou
3 1/2 cani faina
1 lingurita praf de copt
Sare 1/4 linguriță
2 lingurite extract de vanilie (sau esenta de vanilie 1 lingurita si esenta de migdale)
migdale
Gem rosu pentru decor
Mod de preparare:
Porniti cuptorul si reglati la 200 de grade apoi pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.
Se pune untul si zaharul intr-un bol si se spumeaza bine apoi se adauga oul, esenta de vanilie si esenta de migdale, sarea si jumatate din cantitatea de faina, se mixeaza bine apoi se adauga si faina ramasa si se framanta bine. Se pune aluatul in frigider pentru 30 minute acopreit cu o folie.
Dupa ce a stat aluatul in frigider se portioneaza cu o lingura apoi se fac bastonase, la un capat al bastonasului se pune cate o migdala, astfel imitam o unghie iar cu un cutit trasam cateva linii deasupra aluatului. Se baga tava in cuptor si se coace pana cand capata o culoare rumena, aproximativ 20-25 minute apoi se scot si se lasa sa se raceasca degetele. Se ia cate un pic de gem si se unge prin jurul unghiei.