O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Fripturi si gratare

Ceafa de porc la gratar cu cartofi crocanti si usturoi

ceafa-de-porc-la-gratar-cu-cartofi-crocanti-si-usturoi
O reteta clasica, cine nu stie cum sa prajeasca o bucata de ceafa de porc? Ei bine majoritatea stim, ceea ce va propun eu nu este o ceafa de porc oarecare, secretul ei sta in felul in care este preparata. Ceea ce este spacial la ea este marinata in care trebuie sa tinem carnea.
Iata ce ne trebuie:

Ingredinte:
Pentru marinata:
1 bere neagra
5 catei de usturoi
2 crengute de rozmarin
5 frunze de salvie,
3 crengute de cimbru uscat sau proaspat
1 ceapa
1 ardei
1 lingurita boia de ardei
sare si peiper dupa gust

4 felii de ceafa fara os
sare piper
Pentru cartofii cu usturoi:
1 kg de cartofi
1 capatana de usturoi
putin patreunjel verde tocat,
50 ml ulei de masline.

Mod de preparare:
Puneti intr-un castron verdeata tocata marunt sau zdrobita in mojar cu sare si piper. Zdrobiti si usturoiul apoi ungeti bine bucatile de carne cu acest amestec.
Puneti-le inapoi in castron pe un rand daca se poate apoi turnati pe margine berea neagra, cu grija sa nu se spale condimentele de pe carne.
Tocati ceapa solzisori, ardeiul felii si adaugati si boiaua de ardei, puneti-le toate in castronul cu carnea.Acoperiti castronul cu o folie alimentara si bagati in frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.
Curatai cartofii, taiatii in 4 si punetii la fiert in apa cu sare. Cand au sat in clocot lasati sa fiarba 2 minute apoi strecuratii. Puneti intr-un castronel uleiul de masline si usturoiul pisat, sarea si piperul amestecati bine. Puneti cartofii fierbinti intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi turnati amesteul de ulei peste cartofi, amestecati bune pana ca d sunt acoperiti toti cartofii cu ulei si usturoi.
Baati tava in cuptorul incins la 200 de grade pentru 30 de minute.
Scoateti carnea din marinata si prajiti-o pe gratarul incins pe ambele parti pana cand se rumeneste bine.
Puneti marinata intr-o craticioara apoi puneti-o pe foc mare sa fiarba pana cand scade de trei sferturi.
Serviti ceafa de porc cu cartofi cu usturoi alaturi de sosul de bere.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.