Sosul tartar este unul dinte cele mai vestite din industria Fast Food. Este folosit la shaorma, burgeri, plescavita si multe altele. Nu toata lumea stie ca acest sos este practic o combinatie din alte sosuri cu cateva ingrediente simple adauagte. Este simplu de preparat si foarte rapid.
Ingrediente:
1/2 ceasca de maioneza
3 linguri de smantana
1 lingurita de mustar
1 lingurita de zeama de lamaie
5 linguri de castrevete ras si stors
2 lingurite de patreunjel verde tocat marunt
sare si piper
Mod de preparare:
Spalati castrevetele apoi taiati-l in jumatate pe lungime, scoateti semintele si partea din mijloc a castrevetelui.
Razuiti castrevetele pe razatoarea mare. Dupa ce l-ati ras presarati putina sare apoi stoarceti bine de zeama.
Puneti castrevetele intr-un castron apoi adaugati restul de ingrediente, condimentati cu sare si piper. Amestecati bine apoi acoperiti-l si bagati-l in frigider pana cand il serviti.
Daca doriti sosul roz cu sfecla inlocuiti castravetele cu sfecla rosie apoi adaugati si putin chimen.