O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dressinguri si sosuri

Sos Tartar

sos-tartar
Sosul tartar este unul dinte cele mai vestite din industria Fast Food. Este folosit la shaorma, burgeri, plescavita si multe altele. Nu toata lumea stie ca acest sos este practic o combinatie din alte sosuri cu cateva ingrediente simple adauagte. Este simplu de preparat si foarte rapid.

Ingrediente:
1/2 ceasca de maioneza
3 linguri de smantana
1 lingurita de mustar
1 lingurita de zeama de lamaie
5 linguri de castrevete ras si stors
2 lingurite de patreunjel verde tocat marunt
sare si piper

Mod de preparare:
Spalati castrevetele apoi taiati-l in jumatate pe lungime, scoateti semintele si partea din mijloc a castrevetelui.
Razuiti castrevetele pe razatoarea mare. Dupa ce l-ati ras presarati putina sare apoi stoarceti bine de zeama.
Puneti castrevetele intr-un castron apoi adaugati restul de ingrediente, condimentati cu sare si piper. Amestecati bine apoi acoperiti-l si bagati-l in frigider pana cand il serviti.
Daca doriti sosul roz cu sfecla inlocuiti castravetele cu sfecla rosie apoi adaugati si putin chimen.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.