Aceasta este o reteta traditionala Italiana, mai precis din regiunea Toscana. Nu este ceva foarte greu de facut dar este super delicioasa.
Ingrediente:
4 bucati piept de pui
1 lingurita sare
8 feli de prosciutto
200 g mozzatella
1 rosie mare
1 legatura busuioc proaspar
100 ml otet balsamic crema
Mod de preparare:
Taiati bucatile de pui in jumatate apoi taiati fiecare bucata de pui iar pe jumatate pe orizontala dar nu de tot astfel impartim fiecare bucata de piept de pui in doua.
Taiati rosia felii, prosciutto il taiati de marimea bucati de pui iar mozzarella o taiati feli.
Condimentati carnea cu sare si piper pe ambele parti apoi ungeti cu otet balsamic.
Puneti o felie de prosciutto una de rosie, busuioc tocat si o felie de mozzarella pe o parte a pieptului de pui apoi cu cealalta parte acoperiti bine ingredientele din mijloc. Prindeti carnea de pui cu scopitori.
Puneti carnea astfel impachetata in frigider pana cand incalziti gratarul sai cel putin 30 de minute.
Cand gratarul este incins puneti bucatile de pui pe gratar si prajiti-le pe ambele parti. Dupa ce este gata pieptul de pui puneti-l pe un platou si stropiti cu crema de otet balsamic.
Serviti puiul alaturi de o salata mixta sau salata verde.