Ingrediente:
Pentru crusta:
6 linguri de unt la temperatura camerei, 100 g zahar, 200 g faina, 1 lingurita de sare.
Pentru crema:
350 ml suc de protocale rosii, 200 g zmeura, 1 esenta de vanilie, 3 oua, 2 albusuri, 1 plic de gelatina, 110 g unt.
Pentru bezea:
50 g zmeura, 50 g zahar, 2 albusuri.
Mod de preparare:
Crusta:
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Spumati untul cu zahar. Amestecati faina cu sare apoi incorporati untul. Puneti aluatul int-o forma de tarta apoi bagati tava in cuptor pentru 13-15 minute sau pana cand capata pe margine o culpare rumena. Dupa ce s-a copt crusta puneti-o deoparte sa se raceasca.
Crema:
Incalziti intr-o cratita sucul de portocale rosii, vanilia si zmeura zdrobita ciu o furculita. Incalziti pana aproape de punctul de fierbere. Strecurati sucul de portocale si zmeura.
Intr-un bol bateti ouala cu zaharul pana cand se formeaza o spuma. Adaugati incet sucul de portocale rosii amestecand mereu. Puneti compozitia de oua si suc de porctocale inapoi in cratita.
Puneti cratita pe foc si amestecati continuu pana cand incepe sa se ingroase. Cand este gata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Dizolvati gelatina in putina apa si adaugati-o la crema calduta. Amestecati bine sa se incorporeze bine gelatina.
Spumati untul cu un mixer, apoi adaugati crema de portocale si spumati continuu pana cand obtineti o crema omogena.
Puneti crema in crusta rece.
Pentru bezea:
Intr-o craticioara puneti zmeura si zaharul la foc mediu. Cu o furculita zdrobiti zmeura ca sa isi elibereze sucul.
lasati sa fiarba cateva minute (pana cand zemura este fiarta bine).
Strecurati zmeura printr-o sita.
Bateti albusurile spuna cu un pic de sare. Treptat adaugati sosul de zmeura fierbinte. Bateti pana cand obtineti o spuma tare.
Puneti spuma intr-un pos cu sprit apoi puneti bezeaua pe o tava tapetata cu foaie de copt. bagati tava in cuptor la 80 de grade pentru 1 ora.
Cand s-au copt bezelele puneti-le peste crema de protocale.