O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Unt de migdale

unt-de-migdale
Precis de multe ori v-ati gandit oare cum se face untul de arahide, de cocos sau de migdale. Mai mult ca sigur le-ati intalnit in multe retete pentru prajituri. ei bine azi mi-am propus sa va prezint aceste retete pe rand mai intai untul de migdale, deoarece vreau sa va prezint intr-un articol viitor o reteta de praline umplute cu unt de migdale, fulgi de obaz si visine invelite in ciocolata, o bunatate.

Pentru untul de migdale avem nevoie de 400 g migdale si un robot de bucatarie.

Pe cat de complicat pare de preparat pe atat de simplu este. Puneti migdalele intregi cu tot cu coaje in robotul de bucatarie apoi incepeti sa mixati. Timpul de mixare este cuprins intre 12 si 15 minute, deci inarmativa cu rabdare, este ingredientul secret.

Dupa ce ati inceput sa mixati veti vedea ca migdalele se strang pe marginea bolului, tot ce trebuie sa faceti este sa uniformizati cu o spatula migdalele in bol apoi mixati iar.
unt-de-migdale-2
La inceput dupa aproximativ 2 minute de mixare consistenta va fi de faina de migdale dar nu va speriati continuati sa mixati. Din 2 in 2 minute uniformizati migdalele.

Dupa aproximativ 8 minute veti vedea ca incepe sa devina destul de lipiciosa compozitia. Uniformizati iar migdalele si continuati sa mixati inca 2-3 minute, atunci veti vedea ca are o compozitie ca si untul mai tare. Continuati inca 2-3 minute.

Timpul de mixare depinde de cat de uscate sunt migdalele. Mie mi-au trebuit exact 12 minute pana cand a ajuns la consistenta pe care am dorit-o.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.