O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Inghetata

Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni
Inghetata de capsuni

Ingrediente:

500 grame de capsuni proaspete pe care le spalam si curatam de codite
500 ml de iaurt
zeama de la jumatate de lamaie
2 linguri de miere de albine
100 grame de fructoza sau 180 de grame zahar

Mod de preparare:

Pregatiti aparatul de inghetata cu recipientul care a stat cel putin 24 ore la congelator.
In blender adaugam capsunile zaharul sau fructoza zeama de lamaie si mierea de albine, de preferat ar fi ca mierea sa nu fie solida ci lichida, daca mierea este zaharisita topiti-o pe baie de aburi apoi raciti-o un pic. Mixati bine ingredientele pana obtineti o pasta fina apoi adaugati iaurtul si mai mixati 20 secunde.
Compozitia obtinuta o puneti in masina de inghetata pe care o porniti si o lasati sa mearga pana se intareste inghetata cam 15 minute, apoi scoate-ti paleta si goliti recipientul intr-un vas de plastic cu capac. Inghetata astfel obtinuta se poate pastra la congelator.
Daca nu avem masina de inghetata pune-ti compozitia intr-un recipient mai mare cu capac si bagati la congelator, apoi din ora in ora scoateti recipientul di mixati compozitia cu mixerul 2 minute apoi bagati iar cutia in congelator. Repatati operatiunea pana inghetata se formeaza si devine cremoasa.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.