Cotlete de miel la gratar cu ghimbir si sos de soia este o reteta super gustoasa si foarte usoara, contine putine ingrediente dar efectul e maxim, merita s o incercati macar odata.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
8 cotlete de miel cu tot cu costita
3 lin guri de sos de soia
3 linguri de ulei de msaline
1 lingura de zahar
2 linguri de ghimbir ras
1 catel mare de usturoi
1 lingura de patrunjel tocat marunt.
Mod de preparare:
Cel mai important lucru pentru a obtine o friptura frageda este sa aducem carnea la temperatura camerei in care se prepara de aceea orice carne pe care o preparati pe gratar, prajita in tigaie sau la cuptor trebuie tinuta sa o scoateti cu cel putin 30 de minute inainte din frigider.
Incalziti tigaia gratar la maxim.
in timp ce se incalzeste tigaia preparati marinata.
Intr-un bol mic amestecati sosul de soia, uleiul de masline, zaharul, ghimbirul ras si usturoiul zdrobit. Amestecati bine.
Luati 2 linguri din aceasta masinata si puneti-o deoparte.
Ungeti cu putin ulei tigaia apoi asezaticotletele de miel si prajiti 2 minute. Introarceti carnea si ungeti partea prajita cu marinata. Aveti grija, va puteti arde.
Prajiti si pe a doua parte tot 2 minute apoi intoarceti carnea iar ungeti cu marinata din abundenta. Apoi prajiti inca 1 minut.
Luati cotletele din tigaie si asezatile pe un patou, presarati patrunjel verde deasupra si lasati-le sa se odihneasca 2 minute inainte sa le serviti alaturi de restul de marinata.