O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Fripturi si gratare

Cotlete de miel la gratar cu ghimbir si sos de soia

cotlete-de-miel-la-gratar-cu-ghimbir-si-sos-de-soia
Cotlete de miel la gratar cu ghimbir si sos de soia este o reteta super gustoasa si foarte usoara, contine putine ingrediente dar efectul e maxim, merita s o incercati macar odata.

[adsense float=’left’]Ingrediente:
8 cotlete de miel cu tot cu costita
3 lin guri de sos de soia
3 linguri de ulei de msaline
1 lingura de zahar
2 linguri de ghimbir ras
1 catel mare de usturoi
1 lingura de patrunjel tocat marunt.

Mod de preparare:

Cel mai important lucru pentru a obtine o friptura frageda este sa aducem carnea la temperatura camerei in care se prepara de aceea orice carne pe care o preparati pe gratar, prajita in tigaie sau la cuptor trebuie tinuta sa o scoateti cu cel putin 30 de minute inainte din frigider.

Incalziti tigaia gratar la maxim.

in timp ce se incalzeste tigaia preparati marinata.

Intr-un bol mic amestecati sosul de soia, uleiul de masline, zaharul, ghimbirul ras si usturoiul zdrobit. Amestecati bine.
Luati 2 linguri din aceasta masinata si puneti-o deoparte.

Ungeti cu putin ulei tigaia apoi asezaticotletele de miel si prajiti 2 minute. Introarceti carnea si ungeti partea prajita cu marinata. Aveti grija, va puteti arde.

Prajiti si pe a doua parte tot 2 minute apoi intoarceti carnea iar ungeti cu marinata din abundenta. Apoi prajiti inca 1 minut.

Luati cotletele din tigaie si asezatile pe un patou, presarati patrunjel verde deasupra si lasati-le sa se odihneasca 2 minute inainte sa le serviti alaturi de restul de marinata.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.