Intr-un articol anterior v-am prezentat reteta pentru ouale murate, ei bine acum cu aceste oua am sa va arat o reteta de oua umplute cu branza plus inca o varianta de a mura ouale rapid, daca nu le-ati preparat dupa reteta anterioara.
Ingrediente:
Pentru a mura ouale rapid:
3 cani apa
1 cana otet de mere
1 sfecla medie
1 lingura sare
1 lingurita piper boabe
50 g zahar
pentru ouale umplute
6 oua murate
170 g branza de vaci
1/4 lingurita sare
1/2 linguita piper negru macinat
1 lingura de otet de vin
1 linguita de tarhon tocat plus cateva frunzulite pentru decor
1 lingura apa rece
Mod de preparare:
Pentru cei care nu au facut reteta pe care am prezentat-o anterior pot sa folosesca metoda de murare repida. Pentru a mura ouale repit procedam astfel:
Spalati si taiati sfecla in felii si puneti-o intr-o oala alaturi de celelalte ingrediente si lasatile sa fiarba 20 de minute. Dupa ce au fiert 20 de minute opriti focul, acoperiti oala cu un capac si lasati sa se raceasca putin.
Fierbeti 6 oua tari (puteti si mai multe eu am fiert doar 6) apoi curatati-le de coaja si bagati-le in marinata de sfecla. Acopariti oala cu un capac si lasatile sa stea cateva ore bune, cel mai bine ar fi sa le laati peste noapte. Ouale trebuie sa stea in marinata minim 5 ore.
Dupa ce au stat in marinata cateva ore le scoatem pe servetele de hartie si le uscam apoi le taiem in jumatate, scoatem galbenusul si-l punem intr-un castron. Albusurile le punem deoapret pana can preparam umplutura astfel:
Sdrobiti bine galbenusurile cu o furculita sau cu un robot de bucatatrie apoi adaugati branza si celelalte ingrediente. Potriviti gustul cu sare, piper si otet.
Puneti compozitia intr-un pos cu sprit apoi turnati umplutura in albusuri. decorati cu cate o frunzulita de tarhon si serviti.