O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Pere posate

pere-posate[adsense float=’left’]Ingrediente:
8 cupe de apa
1 cupa de zahar brun
5 centimetri ghimbir
coaja de la o portocala
4 pere
4 plicuri de ceai Earl Grey
1 lingurita de miere
o cupa de crema de vanilie
200 g mascarpone

Mod de preparare:

Prima data se pune apa la fiert intr-o oala mai inalta. Cand a inceput sa fiarba adaugati plicurile de ceai, zaharul brun, ghimbirul si coaja de portocala lasati sa 1 minut apoi luati oala de pe foc.
Amestecati pana se dizolva zaharul si lasati sa stea 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute scoateti plicurile de ceai si puneti iar oala pe foc mediu.
Curatati perele de coaja si de cotor scobind usor la baza perei. Puneti perele in lichidul de mai sus, acoperiti cu hartie pergament si lasati sa fiarba la foc mediu 10 minute. Perele trebuie sa fie acoperite de lichid. Dupa ce au fiert 10 minute se scot perele pe un platou cu ajutorul unei spumiere. Latai perele sa se raceasca la tremperatura camerei.
Lichidul ramas se reduce pana ramane o cana se fierbe aproximativ 30 minute.
Amestecati crema de vanilie cu branza mascarpone si merea apoi umpleti perele in locul in care a fost cotorul, asezati perele pe un platou si turnati sosul ramas peste ele.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.