O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Ciocolata cu unt de arahide

Ingrediente:
Primul strat:
2 căni fulgi de ciocolata alba
1 ceasca unt de arahide cremos
1 cană de orez expandat crocant de cereale
Al doile strat:

1 1/2 cani fulgi de ciocolata cu lapte sau neagra dupa preferinta
1 1/2 cesti cu unt de arahide cremos
1 lingura de unt nesărat
1 1/2 cani cereale de orez

Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta vom folosi cuptorul cu microunde si o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei.
Pentru primul strat de ciocolata avem nevoie de un bol in care punem fulgi de ciocolata alba apoi punem castronul in cuptorul cu microunde pentru 1 minut, sa se topeasca ciocolata. Scoate castronul adaugam untul de arahide amestecam putin si bagam iar in cuptorul cu micrunde pentru 1 minut, sa se topeasca bine toate ingredientele. Scoatem castronul adaugam cerealele de orez amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. In loc de cerealele de orez puteti folosi orice cereale doriti dar sa fie crocante. Punem tava in frigider pana cand preparam al doile strat de ciocolata.
Pentru al doilea strat avem nevoie de un bol in care bagam fulgi de ciocolata pe care ii topim in cuptorul cu microunde timp de 1 minut, apoi adaugam untul de arahide si untul nesarat, mai bagam in cuptorul cu microunde timp de 1 minut sa se topeascta toate ingredientele. Scoatem bolul adaugam fulgi de orez, amesteam bine dupa care turnam compozitia peste primul strat de ciocolata din tava. Punem tava in frigider sa se intareasca ciocolata aproximativ 3 ore. Dupa ce s-a intarit portionam ciocolata cu un cutit incalzit in apa fierbinte.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.