Bulgarasi de ciocolata umpluti cu nuci sunt un desert excelent pentru orice copil. Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente, se prepara usor si sunt ieftine.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
25 de bucati nuci
90 g margarina rece
20 g zahar pudra
105 făina top
Pudra de cacao 20 g
100 g zahar pudra pentru acoperit bulgarasi
Mod de preparare:
Mai intai incingem cuptorul la 180 de grade. Punem nucile pe o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptor 10 minute. Dupa ce le-ati scos din cuptor frecati-le usor intre palme sa se deojeasca.Separati miezul de coji si lasati-le sa se raceasca.
Intr-un bol amestecam margarina si zaharul pudra, in alt bol amestecati faina cu cacao.
Amestecati margarina cu faina pana cand s-a incorporat toata faina in margaina.
Luati cate un pic de aluat aproximativ 10 -15 g puneti o bucata de nuca in mijloc apoi formati o biluta. Asezati biluta pe o tava tapetata cu hartie de copt. Procedati la fel pana cand terminati tot aluatul.
Bagati tava in cuptor si oaceti timp de 30 de minute. Dupa ce s-au copt lasati bilutele sa se raceasca un pic apoi cat inca sunt calde tavaliti-le prin zahar pudra apoi lasati-le sa se raceasca.
Bulgarasi se pot pastra in cutie metalica inchisa etans sau intr-o punga inchisa timp de 2-3 saptamani.