O salata delicioasa cu specific german. Seamana mult cu salata orientala dar cu mici plusuri si minusuri. Iate de ce avem nevoie:
Ingrediente:
500 g cartofi galbeni
1 ceapa mica
3-4 bucati de bacon
100 ml supa de legume
30 ml ulei
30 ml otet de vin alb
cateva fire de patrunjele verde tocate marunt
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Apalati cartofii apoi punetii le fiert in coaje in apa cu sare.
Pana cand fierb cartofii tocati ceapa marunt, tocati patrunjelul iar intr-un castronel amestecati otetul cu uleiul si supa de legume rece.
Taiati baconul in bucatele mici apoi il prajiti intr-o tigaie dupa care il lasati sa se raceasca.
Dupa ce s-au fiert cartofii si s-au racit suficient cat sa se poatat curata, ii curatam de coaje apoi ii taiem in felii rotunde. Puneti cartofii intr-un castron peste ei adaugati ceapa si patrunjelul tocat apoi amestecul de otet, ulei si supa de legume. Asezonati cu sare si piper. Amestecati usor cu ajutorul a doua linguri.
Lasati salata sa stea 10 minute dupa care se poate servi.