Spatzle germane

905
SHARE

spatzle-germane
Aceasta este una dintre cele mai indragite si vestite preparate in Germania si cu ocazia sarbatorii de Octoberfest turisti pot gusta acest preparat delicios alaturi de snichzel. Acesti taietei isi au originea in Baden-Württemberg o regiune din sud-vestul germaniei. In aceasta regiune mai sunt cunoscuti si sub denumirea de Schwabenland sau Swabia in limba Engleza.

Ingrediente:
500 g faina
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita nucsoara
4 oua
300 ml lapte sau apa, laptele da un gust mai bogat taieteilor

Mod de preparare:

Puneti faina cernuta intr-un bol apoi adaugati nucsoara si amestecati bine. Separat intr-un castron bateti cele 4 oua bine cu sarea. Turnati ouale peste faina si incepeti sa amestecati cu un tel adaugand cate un pic de lapte sau apa pe rand.
Aluatul obtinut trebuie sa fie moale.
Ca sa formam taieteii folosim o presa de cartofi sau o sita cu gauri mai mari, este buna cea de la oala de fiert pe aburi.
Puneti apa cu sare la fiert iar cand da in clocot incepeti si formati taieteii, daca folositi presa de cartofi este usor, puneti aluatul in presa si starngeti usor. Daca folositi sita trebuie sa va ajutati cu o spatula apasand aluatul in sita. Taieteii se formeaza desupra oalei cu apa si sare care clocoteste usor.
Taieteii sunt fierti atunci cand se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta si se scurg forte bine de apa apoi se pun intr-un castron si se toarna putin ulei de foloarea soarelul sa nu se lipeasca. se pot pastra in frigider cateva zile.
Se consuma laturi de tocanite, snitele si carnti.