O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Covrigi cu rozmarin si sos de branza

covrigi-cu-rozmarin-si-sos-de-branzaUn aperitiv gustos excelent pentru petrecerile in curte sau petreceri pentru copii. covrigi de casa cu rozmarin si sare se mare scufundati intr-un sos de branza cu rozmarin, desfatare in cateva cuvinte.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru covrigi:

1 1/2 cupa de apa cala
2 linguri de zahar
10 g drojdie uscata
80 g unt topit
2/1/2 lingurite de sare
550 gr faina
2 linguri de rozmarin tocat marunt
1 lingura de ulei de floarea soarelui
3 l apa
4 lingurite de bicarbonat de sodiu
1 ou batut cu 1 lingura de apa rece
sare de mare grunjoasa

pentru sosul de branza cu rozmarin:
2 linguri de unt
2 linguri de faina
250 ml lapte
2 linguri de rozmarin tocat
sare si piper dupa gust
200 g branza chedar sau 100 g parmezan

Mod de preparare:
Covrigii:
Amestecati apa calda cu zaharul, drojdia si untul intr-un bol, amestecati pana cand se topeste drojdia si zaharul.
Lasati sa stea 10 minute.
Intre timp intr-un alt bol combinati faina cu sarea, rozmarinul tocat apoi cate un pic di compozitia de drojdie. Framantati un aluat potrivit de moale, care nu trebuie sa se lipeasca de mana.
lastai sa dospeasca 1 ora.
Intr-o oala mar puneti apa la fiert iar cand da in clocot adaugati bicarbonatul de sodiu.
Dupa ce a dospit aluatul formati covrigii, asezatii pe o tava si lasatii sa dospeasca pana cand isi dubleaza marimea.
Covrigii se formeaza astfel:
Impartiti aluatul in 8 parti egale, faceti din fiecare parte cate un jnur apoi capatil din dreapta il lipiti in partea stanafa a aluatului si partea stanga in partea dreapta.
Porniti cuptorul la 200 de grade.
Luati cate un covrig si introduceti-l in apa cu bicarbonat si lasati sa fiarba 1 minut dupa care ii scoatei si ii puneti pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti covrigii cu ou si presarati sare de mare si rozmarin peste ei.
Bagati tava in cuptor si coaceti pentru 15-20 de minute sau pana cand covrigii au culoarea galben maroniu.
Pentu sosul de branza cu rozmarin:
Intr-o craticioara mai mica topiti untul apoi adaugati faina si prajiti putin pana cand faina isi schimba putin culoarea. Adaugati treptat laptele, lasti sa fiarba 2-3 minute apoi opriti focul si adaugati branza cheddar si rozmarinul tocat marunt. Potriviti de sare.
Serviti covrigii cu sosul de branza si rozmarin alaturi.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.