Aceasta paine dulce cu porumb este mai de graba un desert pe care il puteti servii la ceai, la mic dejun sau ca si gurtare. Este usor de preparate si nu necesita foarte multe cunostine in materie de bucatarie.
Fetele mele o adora, este pufosa, dulce si aromata, de obicei ma ajuta si ele la prepararea ei. Asa ca daca aveti copilasi prin jur este foerte bine sa-i implicati si pe ei astfel invata sa masoare, ingrediente si nu in ultimul rand este distrectiv.
Ingrediente:
1 cana de faina
1 cana de faina de malai
1/3 cana de zahar
1 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita de sare
1 cana de lapte batut
3 linguri de unt topit si racit
3 linguri de ulei
2 oua mari
Mod de preparare:
intr-un bol puneti faina, faina de malai, praful se copt, bicarbonatul de sodiu si sarea, amestecati bine. In alt bol puneti ouala si zaharul apoi mixatile pana cand devin spumoase adaugati laptele batut, untul, uleiul si treptat cate putin din amestecul de faiana.
tapeteti o tava cu hartie de copt apoi turnati compozitia in tava si coaceti in cuptorul incinsla 200 de grade timp de 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt lasati sa se raceasca painea in tava apoi o portionati. Se opate servi cu crema de branza, miere sau unt.