Daca sunteti un iubitor al avocado-ului, un fruct extraordinar de gustos si santos, precis o sa indregiti acest preparat. Aceste macaroane cu brnaza se pot prepara in doua varinte de post sau cu branza de vaci, de post il puteti prepara cu toffu.
[adsense float=’left’]ingrediente:
500 g macaronae mici cilindrice
2 catei de usturoi
2 avocado medii – mari
2 linguri suc de lamaie
1/2 legatura de patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 linguri de ulei de nuci sau alune, unt
2 linguri de faina
250 ml lapte
300 g branza de vaci proasapata sau 200 g toffu
Mod de preparare:
Puneti pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Curatai usturoiul si tocati-l marunt sau pisati-l. Intr-o tigaie puneti uleiul de nuci, cele 2 linguri de faina si caliti putin apoi adaugati laptele, amestecati continuu sa nu se formeze gogoloase. laptele trebuie adaugat treptat. Condimentati cu sare si piper apoi lasati sa fiarba 2 minute. Taitai avocado in 2 scoteti samburele, apoi miezul si pisati-l cu o furculita, adaugati zeama de lamaie peste miezul de avocado si amestecati bine, facem aceasta operatiune sa nu se oxideze pulpa de avicado.
Dupa ce a fiert sosul, opriti focul, adaugati brnaza de vaci sau toffu razuit, pulpa de avocado, usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat marunt, amestecati bine apoi acoperiti tigaia cu un capac.
Strecurati pastele bine apoi rasturnati-le intrun bol in care vreti sa serviti pastele si peste ele turnati sosul de brnaza cu avocado. Amestecati bine potriviti de sare si piper si servitile calde.
Puteti lasa cateva felii sau cubulete de avocado pentru a orna pastele.
In loc de branza de vaci proaspata puteti folosi si alt fel de branzeturi, cascaval, creme de branza. Iar in loc de lapte de vaca puteti folosi lapte de soia, sau chiar si apa.