O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Nuggets de pui

Nuggets sunt mancarea preferata a fetitelor mele alaturi de cartofi pai si ketchu sau sos de usturoi.
Ingrediente:
un varf de cutit de piper macinat
1 lingurita de usturoi granulat
400 g faina
1 lingurita de boia de ardei
1 lingurita sare
3 bucati de piept de poi taiate medalioane
Uli pentru prajit
In loc de ou:
150 g unt
100 ml ketchup
1/2 lingurita usturoi granulat
sare si piper.

Mod de preparare:
Taiati pieptul de pui in medalioane de 1 cm grosime.
Intr-un castron amstecati faina cu boiaua, piperul si sarea.
Separat puneti intr-un bol care merge la cuptorul cu microunde untul, ketchu-ul, usturoiul granulat sarea si piperul. Bagati vasul in cuptorul cu microunde pentru 2 minute sau pana cand untul s-a topit apoi amestectai bine si lasati deoparte.
Bagati bucatile de pui in faina, scuturati excesul apoi prin compozitia de unt si iar prin faina. Puneti bucatile de pui pe o tava tapetata cu hartie de copt, cand sunt gata toate bucatile bagati tava in frigider pentru 1 ora ( astfel faina si untul se intareste si se vor praji mai bine. (Dupa ce ati sos bucatile de pui din sosul de unt puteti sa le treceti prin pesmet in loc de faina.)
Incingeti uleiul intr-o tigaie, cantitatea de ulei difera in functie de ce tigaie folositi. Uleiul trebuie sa treaca peste bucatile de pui cu 1-2 cm.
Prajiti bucatile de pui in uleiul foare bine incins pana cand se rimenesc bine. Scoateti nuggets din ulei si punetii pe un gratar sa se scurga excesul de ulei.
Dupa ce s-au scurs de ulei cam 2-3 minute, puneti bucatile de pui iar in tava tapetata cu hartie de copt si bagati tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute.
Serviti nuggets cu sos de usturoi, ketchup si catofi prajiti alaturi.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.