Ingrediente:
500 g carne de vita tocat
1 ceapa medie
3-4 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
2-3 tulpini de telina apio
1 morcov mare sau 2 mai mici
250 g ciuperci champignon
1 conserva de rosii cubulete
1 conserva de bulion
150 ml vin rosu optional
1 frunza de dafin
1 lingurita sos worcestershire
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita busuioc uscat
1 piperincino uscat sau proaspat
sare si piper dupa gust.
500 g spaghete Barilla
200 g parmezan ras ( noua ne plece cu mult parmezan)
Mod de preparare:
Curatati legumele apoi tocatile astfel: ceapa si usturoiul tocate marunt, telina bucatele, ciupercile felii iar morcobul dati-l pe razatoare.
Puneti intr-o cratita uleiul la incins apoi adaugati morcovul si sotati 1 minut dupa care adaugati ceapa si telina. Sotati pana cand ceapa se inmoaie apoi adaugati carnea de vita si caliti pana cand carnea isi schimba culoarea si s-a despartit in batele mic. Turnati vinul sau apa, pasta de rosii, rosiile cubulete, frunza de dafin, usturoiul, sosul worcestershire, cimbrul, oregano, si busuiocul uscat, sare si piper. Lasati sa fiarba timp de 30-40 de minute la foc mediu-mic amestecand din cand in cand si avand grija sa nu se evapore tot sosul. Inainte cu 20 de minute de a fi gata sosul adaugati ciupercile.
Dupa 25 de minute de cand fierbe sosul punem apa cu sare la fiert pentru spaghete intr-o oala mare.
Dupa ce ati fiert si spaghetele dupa instructiunile de pa pachet le strecurati si le puneti peste sos, lasati sa fiarba 1 minut impreuna cu sosul dupa care serviti-le cu parmezan ras deasupra.