Pizza cu ciuperci, masline si pui

766
SHARE
loading...

pizza-cu-ciuperci-masline-si-pui[adsense float=’left’]Dupa cum toata lumea stie pizza se poate prepara aproape cu orice ingrdient. Eu azi va propun o retata de pizza cu ciperci, masline si carnea fiarta ramasa de la supa de pui.
De obicei cand fac supa de pui cu tacamuri care contin si aripi prepar aceasta delicioasa pizza.
La noi Vinerea este seara de pizza.

Ingrediente:

Aluat pentru pizza reteta aici: http://www.reteteculinare.com.ro/aluat-pentru-pizza/
Sosul de pizza
2 linguri de pasta de rosii sau 200 ml bulion gros
1 lingurita cu varf oregano
2 linguri de ulei de masline
sare
Pentru garnisit:
200 g ciuperci din borcan sau conserva
200 g masline fara samburi taiate rondele
carne de pui fiarta pentru supa de pui sau alte preparate
300 g mozzarela sau cascaval

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200-220 grade.

Aluatul pentru pizza se face conform retetei prezentate in linkul alaturat.

Cat timp dospeste aluatul pregatiti sosul amestecand cele 3 ingrediente, apoi taiati maslinele rondele iar carnea se ia de pe oase (pielea se arunca) apoi se taie bucati. Razuiti mozzarela intr-un castron.

Dupa ce a dospit aluatul ungem o tava pentru pizza sau o tava simpla cu putin ulei. Aluatul se imparte in functie de marimea tavi. Intindeti aluatul cu mana sau cu o merdenea.

Dupa ce ati intins aluatul intr-o foaie suptire puneti sosul de rosii peste aluati sin intindeti uniform.

Presarati ciupercile, maslinele si carnea de pui pe suprafata aluatului apoi presarati mozzarella.

bagati tava in cuptor la 220 grade sau la ce mai mare treapta pentru 15 minute sau pana cand mozzarela s-a topit si aluatul s-a rumenit bine.

Serviti pizza fierbinte.

loading...