[adsense float=’left’]Ingrediente
1 ceapa mai maricica
200 g faina
1 lingura cu varf de gris (optional)
1/2 lingurita praf de copt
apa minerala sau bere blonda cat cuprinde
sare si piper dupa gust
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se amesteca ingredintele uscate adica faina, grisul, preful de copu, sarea si piperul cu un tel apoi adaugam cate un pic de apa minerala sau bere blonda, eu am folosit ama minerala. Aluatul trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatite dar mai gros un pic ( sa curga mai greu de pe tel).
Ceapa se curata si se taie in rondele pentru a obtine inelele de ceapa, acestea trebuie sa aiba 1 cm grosime. Dupa ce am taiat toata ceapa, luam feliile si de la mijloc incepam sa desfacem ceapa, cu grija sa nu se rupa inelele.
Punem uleiul intr-o tigaie mai adanca, uleiul trebuie sa fie in cantitate mai mare ca atunci cand scufundam inelele de ceapa sa fie bine acoperite cam 500-600 ml ulei depinde de marimea tigaii.
Luam cate un inel de ceapa il scufundam bine in aluat si le punem direct in uleiul incins, se prajeste pe ambele parti pana prind o culoare aurie apoi le scoatem pe un gratar sau hartie pentru a se scurge excesul de ulei.