O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulceturi gemuri si compoturi

Dulceata de visine

dulceata-visine
[adsense float=’left’] O dulceata care merita efortul depus pentru a o pregatii.
Ingrediente:

5 kilograme de vişine
4 kilograme zahăr
2-3 lămâi

Mod de preparare:
Se spala visinele si se curata de samburi. Se adauga zaharul si zeama de lamaie apoi se lasa peste noapte. Intr-o oala cu fund dublu se pun visinile cu zaharul la fiert. Se fierbe pana scade aproape jumatate din lichid si visinele sunt fierte si dulci. In timpul fierberii se spumeaza. Dupa ce dulceata este gata se ia de pe foc se lasa sa se odihneaca 15 minute apoi se pune in borcane se sigileaza si se intorc cu fundul in sus pana se racesc apoi se depoziteaza pentru iarna.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.