Aceste cornulte imi amintesc de copilaria mea la tara, bunica din partea mamei era cea care mi le pregatea ori de cate ori mergema la ea, erau preferatele fratelui meu si nu numai. Este desertul prefect, rapid, ieftin, foarte delicios si se pot pastra destul de mult in cutie de metal sau un borcan de sticla inchis.
[adsense float=’left’]Ingredinete:
250 g unt
250g smantana sau lapte batut
1 ou
3 linguri de zahar
1 praf de copt
coaja de la o lamaie
faina cat cuprinde
zahar pudra
250 g gem de prune
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele intr-un bol apoi cu un mixer mixati bine toate ingredientele pana cand obtineti o pasta omogena. Adaugati faina trepatat pana cand obtineti un aluat potrivit de tare care se poate framanta cu mana.
Intindem aluatul cu o sucitoare, apoi luam o farfurie mare si taiem cercuri. Cerurile respective le taiem in jumatate pe verticala apoi pe orizontala, apoi partile obtinute iar in 2. Pe fiecare bucata de aluat se pune cate un pic de gem apoi se ruleaza de la partea mai lata spre varf. Punem cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Bagam tava in cuptorul incins la 180 de grade pana cand se rumenesc usor pe margine. Se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar pudra apoi se lasa sa se raceasca.
* Ca sa va iasa si mai fraged aluatul puteti inlocui jumatate din cantiatea de unt sau chiar integral cu untura de porc. Iar in loc de gem puteti sa umpleti cornuletetle cu rahat sau gem amestecat cu nuca macinata.