Stufat de legume

1965
SHARE
loading...

stufat de legume
[adsense float=’left’]Stufat de legume
Ingrediente:
1/2 conopida
300 g cartofi
200 g morcovi
2 cepe
1 capatana de usturoi
1 lingurita de seminte de chimen
1 lingurita de coriandru sau patrunjel verde
un varf de cutit de scortisoara
1 frunza de dafin
1/2 pahar de lapte
4 linguri de ulei de masline
1 conserva de fasole alba
sare si piper dupa gust

Mod de praparare:
Curatati si spalati conopida, cartofii si morcovii. Macinati condimentele intr-un mojar. Puneti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa cu putina sare. Cand ceapa s-a calit pe jumatate adaugati usturoiul si condimentele pisate, calit inca 2-3 minute apoi adaugati si celelalte legume taiate, laptele frunza de dafin, 1 pahar de apa si potriviti de sare si piper. Lasati sa fiarba la foc moderat timp de 40 de minute, acoperiti cu un capac. Puteti adauga si alte legume cum ar fi: dovlecel, vinete, rosii, fasolea ce aveti prin frigider.
Stufatul de legume este un preparat foarte gustos care pastreaza savoarea legumelor. Se poate prepara si de post inlocund laptele cu apa.

loading...