[adsense float=’left’]Chiminul un condiment cu puteri magice asa il considerau popoarele germanice. Se spune ca inlatura raul si demonii, de aceea il presarau deasupra paini abia scoase din cuptor.
Chimenul este un condiment care este nelipsit in bucatria indiana, araba turca. Chimenul are origini orientale si astazi cele mai mari culturi de chimen le gasim in asia si orient.
Ceaiul de chimen este reconamdat pentru reul de mare.
Semintele de chimen au o savoare amara, foarte picanta și aromata, la jumătatea distanței dintre piper și anason. Preparatele condimentate cu chimen au un gust exotic.
Semintele de chimen sun un remediu foartre bun impotrva spasmelor, crampelor, stresului si insomniei, reduce inflamatia intestinelor si elibereaza gazele. Este reconamdat celor care sufera de tulburari gastrointestinale ca si: colici, enterocolite, colite si meteorisme. Pentru sugari ceaiul de chimen face minuni impotriva crampelor.
In bucatarie chimenul se foloseste atat pentru preparate de patiserie cat si in mancaruri. Chimenul merge foarte bine cu conopida, carne de pui si porc in general cu mancarui greu digerabile.