O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulceturi gemuri si compoturi

Gem de afine

gem-de-mure-de-padure
[adsense float=’left’]Ingrediente:
1 kg afine
500 g zahar
zeama de lamaie
1 mar

Mod de preparare:

Se spala afinele si se scurg. Se aseaza intr-o oala cu fund dublu, adaugam zaharul marul taiat in 4 curatat de cotor si zeama de lamaie.
Se amesteca bine zaharul cu afinele, putem zdrobii jumatate din ele, apoi se pun pe foc la fiert. Gemul se fierbe pana are o consistenta vascoasa si nu cade usor de pe lingura.
Borcanele 2 la numar le spalam apoi le punem intr-o tava cu gura in jos si le bagam in cuptor 10 minute pentru a le steriliza. Dupa ce e gata gemul il lasam 15 minute sa se odihneasca apoi il punem in borcane le sigilam ai le intoarcem cu gura in jos pana se racesc apoi le depozitam.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.