O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri cu carne

Ficatei de pui cu cartofi piure

ficatei-de-pui-cu-piure
[adsense float=’left’]Ingrediente:
2 cepe mari
500 g ficat de pui
2 foi de dafin
200 ml vin alb
50 ml ulei
sare, piper dupa gust
Pentru piure
5 cartofi mari
2 lingurite de sare
100 ml lapte
50 g margarina sau unt.
Sare dupa gust

Mod de preparare:
Se curata ceapa si se taie solzisori. Ficatul de pui se spala si se curata de pielite si resturi de la bila.
Se pune intr-o cratita uleiul la incins se adauga ceapa taiata solzisori se presara cu putina sare si se caleste bine, apoi se adauga ficatul spalat si taiat. Se lasa putin pe foc pana ficatul isi schimba culoarea, devinde albicios, apoi adaugam vinul, o cana cu apa si frunzele de dafin. Se lasa la fiert pana sosul scade la jumatate, apoi adaugam sare si piper.
Pentru piure se curata cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au firt cartofii se strecoara si se zdrobesc apoi adaugam untul sau margarina si laptele cate un pic,potrivim cu sare daca mai trebuie se bat puternic pana devin pufosi.
Acest preparat se serveste cu muraturi sau salata de rosii, castraveti, varza etc.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.