Cos de paste

812
SHARE
loading...

cos-de-paste[adsense float=’left’]Cum vine pastele toata lumea are nevoie de un cosulet unde sa puna ouale vopsite, asa ca va propun sa confectionati un cos comestibil. Mai mult ca sigur va fi atractia zilei.

Ingrediente:

2 cani de lapte
2 oua + 1 pentru uns
50 g drojdie proaspata
2 linguri zahar tos
1 kg faina

Mod de preparare:

Incalziti laptele putin apoi dizolvati drojdia in putin lapte.
Cerneti faina si amestecati-o cu un pic de sare, apoi bateti intr-un castron ouale turnand treptat laptele caldut si drojdia.
Puneti ingredientele umede peste faina si framantati un aluat potrivit de moale ca si cel de cozonaci. Aluatul trebuie sa-si mentina forma. Framantati cel putin 20 de minute.

Lasati aluatul sa dospeasca 1 ora.

Luati un bol de inox si inbracati-l in folie de aluminiu apoi ungeti-o bine cu ulei.

Dupa ce a dospit aluatul intindeti o foaie de circa 1 cm grosime apoi taiatil in fasii.
Imbracati bolul de inox cu fasii trecand de pe o parte pe alta ca si in imagine.
Urmariti imaginile si sigur va veti descurca.
Lasati trei fasi de aluat depoparte pentru a impleti manerul pe care il veti coace peste un alt bol de inox de aceiadi dimensiune.

Puneti bolurile cu aluat pe o tava, ungeti cu ou apoi bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand capata o culoare maro aurie.

Dupa ce s-a copt cosul si manerul le lasam sa se raceasca.
Scoatem cosul cu grija de pe bol apoi cu o tepuse de figaruie fixam manerul de cos.

loading...