O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Tort Battenberg ( Tort la metru)

tort-battenberg-tort-la-metru
Acesta este un tort foarte usor de preparat si foaret aspectos, se poate prepara in mai multe culori si mai multe forme.

Ingrediente:
175 g unt
175 g zahar
3 oua
175 faina
1 lingurita praf de copt
1 esenta de vanilie
Pentru umplerea tortului:
2-3 linguri de gem de capsuni sau caise
pentru invelit:
500 g martipan

Mod de preparare:
Incazliti cuptorul la 180 de grade.
Puneti untul in bolul unui mixer impreuna cu zaharul si mixati pana cand untul devine spumos.
Amestecati faina cu praful de copt.
Adaugati cate un ou pe rand si cate o lingura de faina pana cand ati incorporat toate cele 3 oua si faina. Adaugati esenta de vanilie.
Compozitia obtinuta impartiti-o in doua. O parte o lasati alba si una o colorati cu colorant alimentar in functie de ce culoare doriti sa fie tortul.
Daca aveti tava pentru minibaghete tapetai-o cu unt si faina apoi puneti in doua compartimente compozitia galebena iar in celelalte doua compozitia ros poza nr 2.
Daca nu aveti o astfel de tava puneti fiecare compozitie intr-o tava de chec. Coateti blaturile pentru 35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-au copt si racit blaturile, ma refer daca ati folosit o forma de baghete, Taiati forme patrate fiecare bagheta in parte apoi o ungeti cu gem. Puneti o bagheta de blat galbena si una roz apoi lipiti-le una de alta, ungeti iar cu gem, desupra partii galbene puneti un blat roz si deasupra celui roz unul galben.
Daca folositi forma de chec taiati blaturile in doua parti egale ( fiecare culoare in 2, astfel obtineti 2 bucati galbene si 2 roz, trebuie taiate pe lungime) apoi ungeti o parte galbena cu gem si lipiti cu o parte roz, ungeti iar cu gem si desupre parti galbene puneti una roz si invers. ca si in imaginea 5. Blaturile coapte in forma de chec se pot taia si in 4 astfel obtineti un tort mai gros.
Intindeti martipanul pe o suprafata tapetata cu zahar pudra, intr-o foaie subtire. Ungeti martipanul cu gem, puneti blaturile in mijlocul foii de martipan. Inveliti blaturile cu marginile de la martipan astfel incat sa acoperiti pe lungime toate blaturile.
Cu un cutit uscat puteti trasa linii peste martipan astfel obtinanad un model sau puteti decora cu pasta de zahar.
In functie de cat de mare doriti sa fie tortul puteti sa adaugati blaturi sau puteti sa imbracati tortul in ciocolata.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.