O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Patiserie si brutarie

Iepurasi de paste

iepurasi de paste
[adsense float=’left’]Iepurasi de paste
Ingrediente:
1 kg faina
50 g drojdie
150 g zahar
150 g unt sau margarina
1 esenta de vanilie
lapte cat cuprinde

Mod de preparare:
Drojdia se dizolva intr-un pic de lapte caldut, cam 100 ml, si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu zaharul si untul. Dupa ce ati dizolvat drojdia adaugati-o la faina si framantati bine, daca mai trebuie lapte adaugati cate un pic. Aluatul trebuie sa aiba consistenta potrivita nici prea tare nici prea moale sa se poata framanta. Dupa ce ati framantat bine aluatul lasati la dospit 1 ora, apoi impartiti aluatul in bilute atat de mari cat vreti sa fie iepurasi. Formati bilutele un pic mai alungite aproximativ ca si un ou. Lasati sa dospeasca bilutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce au dospit luati o foarfeca si taiati intr-o parte 2 urechi ca si in imagine, apucati putin de varful urechii si tregeti in sus, procedati asa si pentru codita. Pentru ochi apasati cu varful cutitului si bagati 2 stafide sau cuisoare, iar pentru nas adaugati o bobita de aluat lipita cu apa. Ungeti cu ou si dati la cuptor sa se rumeneasca.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.