O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Patiserie si brutarie

Cozonac colorat

cozonac colorat
[adsense float=’left’]Ingrediente:
1 kg faina
50 g drojdie
500 ml lapte
200 grame unt
250 grame zahar tos
6 galbenusuri
o lingurita sare
esenta de vanilie
coaja de lamaie
3 plicuri zahar vanilinat
Colorant alimentar rosu, verde, albastru, mov sau ce culori vreti sa contina aluatul.

Mod de preparare:
Cerneti faina, dizolvati drojdia intr-un pic de lapte caldut si o lingurita de zahar. Puntei faina intr-un lighean mare apoi adaugati untul, zaharul, zaharul vanilat si sarea, dupa ce s-a incorporat bine untul adaugati drojdia dizolvata, 5 galbenusuri si restul de lapte apoi framantati bune cam 30 minute incontinu. Dupa ce ati framantat bine aluatul impartiti in 5 parti egale, fiecare parte o puneti intr-un castron si adaugati cate un pic de colorant in fiecare, diferite culori. si framantai bine fiecare parte. Lasati sa dospeasca 1 ora.
Dupa ce a dospit se ia fiecare parte de aluat colorat diferita si framantati putin apoi faceti un jnur mai lung, procedati asa cu toata partile apoi asezati fasiile una langa alta si incepeti sa impletiti. Dupa ce ati impletit aluatul puneti-l intr-o tava de cozonac unsa si tapetata cu hartie de copt, lasati sa dospeasca 45 minute. Dupa ce a dospit ungeti cozonacul cu galbenusul ramas si dati la cuptor pana se rumeneste.
Daca aveti tavi de chec faceti 2 cozonaci.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.