Aceasta supica este prefecta dupa o zi lunga si obositoare de munca, iti confera energie si este si rapid de preparat. Spanacul il gasim pe piata atat pe timp de vara cat si iarna congelat, deci nu ducem lipsa de acest produs. Eu cel putin il am tot timpul la indemana.
[adsense float=’left’] Ingrediente:
2 linguri unt
1 ceapa medie
3 cani supa dn carne sau de legume
3 linguri orez cu bob lung
1 lingurita de sare
1 kg spanac, aproximativ 2 cani după pregatire sau daca este congelat
Piper negru proaspat macinat
Smantana
sare dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o cratita topiti untul apoi adaugati ceapa curatata si taiata marunt, sotati cateva minute pana cand incepe sa devina sticloasa. Adaugati supa de pui sau legume si lasati sa dea in clocot. Cand a dat in clocot adaugati orezul ales si spalat.
Asezonati supa cu sare si piper, si lasati-o sa fiarba pana cand orezul este de trei sferturi gata, atunci adaugati frunzele de spanac alese si spalate. Lasati sa mai dea 2-3 clocote apoi opriti focul si acoperiti oala cu un capac pentru 10 minute.
Dupa ce au treut cele 10 minute, cu ajutorul unui blender de mana sau un blender vertical mixati pana cand obtineti o consistenta cremoasa. Gustati supica si potriviti gustul cu sare si piper. Daca va place supa mai lichida sua mai groas atot ce trebuie sa faceti este sa jonglati cu cantitatea de supa.
Se serveste cu smantana si crutoane de paine.
Daca doriti o supica de post scoateti untul si inlocuiti-l cu ulei, isr in locul supei de carne folositi supa de legume.
Pentru a obtine supa dizolvaiti un cub de concentrat.