Stroganoff-ul este un preparat care preparat treditional necesita timp, ceea ce va propun eu este o varianta rapida si la fel de gustoasa ca si reteta preparat la foc mic.
Ingrediente:
500 g muschi de vita sau muschiulet de porc
300 g ciuperci proaspete
3 catei de usturoi, 2 cepe rosii, 2 castreveti murati
o lagatura de patrunjel verde
1 lingura de boia de ardei dulce
1 lamaie, 50 ml cognac, 4 linguri de iaurt, 2 linguri smantana dulce
Mod de preparare:
Taiti rondele ceapa si castrevetii murati si punetii intr-un bol. Tocati marunt legatura de patrunjel si puneti-o peste ceapa si castreveti. Stocarceti zeama de la lamaie peste cepa apoi condimentati cu sare, amestecati bine si lasati bolul deoparte.
Intr-o tigaie puneti putin ulei de masline la incins apoi adaugati ciupercile curatate si taiate sau daca sunt mici le puteti lasa intregi. Caliti 5 minute apoi stoarceti ceapa, castravetii si patrunjelul de excesul de apa si puneti-le peste ciuperci mai caliti 5 minute dupa care puneti amestecul intr-un bol curat.
Taiati carnea in fasii subtiri de 1 cm grosime, puneti ulei de masline in tigaie la incins. Condimnetati carnea cu sare, poper si boiaua de ardei dulce apoipuneti carnea in tigaie si prejiti-o pana cand se rumeneste bine. Cand s-a rumenit bine carnea adaugam cognac-ul si flambam sau lasam sa fiarba 1-2 minute. Adaugati ciupercile, iaurtul si smantana dulce. Mai lasati pe foc 2 minute dupa care opriti focul si serviti cu orez basmati si salata verde.